Delprotese

Mistet en eller flere tænder?

Unitor – støbt stel: Det vil typisk være den protese, de fleste får anbefalet som førstegangsprotese, når resttænderne stadig har lang levetid. Unitorprotesen er aftagelig og fylder ikke så meget; den er nem at vænne sig til, og det er en stærk protese, der ligger meget stabilt. Protesen holdes fast ved hjælp af støbte metalbøjler omkring egne resttænder. Når det er muligt, konstruerer vi altid protesen således, at den med tiden kan udvides, hvis det bliver relevant.

Akryl – delprotese: Et alternativ til en Unitorprotese kan være en akryl delprotese. Protesen holdes fast ved hjælp af bukkede metalbøjler omkring resttænderne – den fylder mere end en Unitorprotese og ligger ikke helt så stabilt. Men det er en billigere protese og kan være en ganske fornuftig løsning – især hvis dine resttænder ikke har lang levetid.

Immediat: Når en tandprotese indsættes straks efter de naturlige tænder er trukket ud, kaldes det en immediat-protese. Hos RixTANDteknik kan du få indsat din immediat-protese umiddelbart efter tandudtrækning, så du skal ikke gå tandløs. I de første seks måneder efter tandudtrækning ændrer kæbeknoglen sig, derfor efterfyldes protesen efter behov med midlertidig underforing. Der må påregnes en del tilretninger i denne periode, hvor ”gummerne heler”. Efter et halvt til et helt år forventes kæbeknoglen at have stabiliseret sig, og protesen skal udfyldes med en ny, blivende bund.

Unitorprotese til underkæben.

Medlem af Landsforeningen af
Kliniske Tandteknikere i Danmark
Læs mere »