Helprotese

Blot en fornyelse eller din første helprotese?

Helprotese: Helprotesen er til dig, som i enten over- eller underkæbe slet ingen resttænder har. Protesen erstatter dine egne tænder og bevarer dit naturlige udseende, tyggeevne og støtte til tunge, kind, læber samt kæbeled. En helprotese “styres” ved hjælp af dine kinder, tunge, læber og et vakuum i overkæben. Vakuum opnås ikke på samme måde i underkæben, derfor kan den ofte være lidt sværere at vænne sig til. Dine gummer forandrer sig hele livet, og der vil være brug for løbende tilpasning, så du trives med din protese, og den holder længe. Vi tilbyder selvfølgelig eftersyn og service efter behov.

Immediat protese: Hvis du skal have fjernet dine naturlige tænder, er det vigtigt, at du starter med en behandlingsplan hos os. Vi henviser til en tandlæge for selve tandudtrækningen – men ikke før vi har fremstillet din protese. Hos RixTANDteknik får du nemlig dine nye tænder umiddelbart efter tandudtrækningen. Så skal du ikke gå tandløs, og du kan bevare dit naturlige udseende. Immediatprotesen fungerer desuden som et “plaster” og skåner dine kæbeknogler under heling. I de første seks måneder efter tandudtrækning ændrer kæbeknoglen sig, derfor efterfyldes protesen efter behov med midlertidig underforing. Der må påregnes en del tilretninger i denne periode, hvor ”gummerne heler”. Efter et halvt til et helt år forventes kæbeknoglen at have stabiliseret sig, og protesen skal udfyldes med en ny, blivende bund (duplikering).

Dækprotese: Hvis du stadig har gode, sunde tandrødder i kæben, kan vi lave en helprotese, der kan hvile på dem. Eller vi kan lave et rodanker med et attachment – lad os se på dit behov.

Helprotese til overkæbe, med klar gane samt stålforstærkning.

Medlem af Landsforeningen af
Kliniske Tandteknikere i Danmark
Læs mere »